Skip to content Skip to footer

Infrashape & Bodyshape

Mi is az Infrashape & Bodyshape?

Az Infrashape Horizontal és a Bodyshape Futópad a legújabb generációs alakformáló eszközök, amelyek első látásra felülmúlnak minden elvárást! Modern, stílusos design, amely több innovatív technológiát tartalmaz (érintőképernyős kijelző, luxus minőségű bőrborítás, vákuummasszázs, infrafény, kollagén lámpák, fény- és aromaterápiás kiegészítők).

Az Infrashape Horizontal biztonságos edzést biztosít túlsúllyal küzdőknek, illetve teljesen kezdőknek is, hiszen a fekvő biciklin való testmozgás tehermentesíti a gerincet, így elkerülhető a hátsérülés. Az edzés alatt kényelmesen fekhetsz, miközben extra kilóktól szabadulhatsz meg. A Bodyshape Futópadnál egy futógépen sétálhatsz, gyors gyalogolhatsz, vagy futhatsz edzettségi szintednek megfelelően, ez inkább ajánlott már a kevésbé kezdők számára, hiszen sokkal fárasztóbb, mint a fekvő biciklis társa.

Mindkét gépnél edzés közben a kedvenc zenéidet hallgathatod, könnyen csatlakoztathatod Android vagy Iphone készülékedet, vagy akár az érintőképernyős kijelzőn nézheted kedvenc filmedet, vagy választhatsz a virtuális edzések közül: edzhetsz Los Angeles utcáin, Velencében, illetve sok más érdekes városban/környezetben!

Edzés közben nem kell attól tartanod, hogy esetleg az arcodat éri magasabb hő, hiszen csak deréktől lefelé vagy a gépbe 'lezárva', viszont az izzadni fogsz azokon a területeken is, ahol nem vagy lezárva, mivel a tested az egy összefüggő rendszer. Amikor beindul az anyagcsere, például az Infrafény hatására, akkor az egész tested izzadással válaszol a homeosztázis fenntartásához!

Elképesztő eredményeket lehet elérni mindkét gép rendszeres használatával a túlsúly elleni küzdelemben és cellulit problémákkal szemben. A készülékek ötvözik a nyomás alatti vákuum masszázst az infra fénnyel, így segítik a fogyást, az extra kalóriaégetést, és a rendkívül hatékony alakformálást, mindezt kollagén kezeléssel kombinálva, ami hozzájárul a bőr fiatalításához is!

Hogyan működik?

1. Infrafény Terápia:

Az infrafény, különösen kíméletes, ugyanis a felső bőr rétegeken úgy képes áthatolni, hogy nem nyeli el. A melegítő hatás a mélyebb rétegekben keletkezik, ez stimulálja a vérkeringést, így szerveink oxigénellátása is javul. A véredények kitágulnak, a vérnyomás csökken – aktiválódik a szív és az egész keringési szervrendszer. A fény-és hőterápia 40-50 Celsius fokon zajlik, és kíméli az érrendszert. Az infrafény különlegessége, hogy a sejteket aktivizálja, ezáltal felmelegszik a testünk, de a körülöttünk lévő levegő nem. A tudományos kutatások számos egyéb előnyt tulajdonítanak az infravörös kezeléseknek. Többek között a sejtek anyagcseréjének javítását, a salakanyagok lebontásának és kiürítésének meggyorsítását, a narancsbőr megszüntetését és a zsírpárnák leapasztását, valamint az immunrendszer és az öngyógyító mechanizmusok aktiválását. A súlycsökkentésben és a zsírégetésben is szép sikereket lehet elérni az infrafénnyel.

2. Vákuum Masszázs:

Az edzés alatt a zsírszövetet deréktól lefelé célzott vákuumhatás aktiválja. Az alacsony nyomás a vért először a zsírszövet problémás zónájába szívja, ahol feldúsul az energiát szolgáltató zsírsavakban. A nyomásváltozás gyorsabbá teszi a zsírszállítást az izmokhoz. Az izmokhoz érve a zsír a mozgás közben végképp elég. A vákuum továbbá elősegíti a bőr látható megfiatalodását, jelentős zsírcsökkenést és az anyagcsere fokozását a fenéken és a felső combon.

A vákuum tréning a magas és alacsony nyomás folyamatos váltakozása, amely kétszeresen hat a narancsbőrre:

intenzíven ellátja vérrel a zsírszövetet a problémás területen,
meggyorsítja a zsírsav szállítást a dolgozó izmokhoz,
a vákuum tréning nem csak célzottan teszi lehetővé a zsírégetést, hanem tehermentesíti és regenerálja is az adott szövetet.

3. Kollagén Terápia:

A külső környezeti hatások és az öregedéssel együtt járó természetes folyamatok idővel jelentősen csökkentik a szervezet kollagén termelő képességét, így ahogy idősödünk bőrünk is egyre ráncosabbá válik. Az edzés során a hidratáció növekszik, ami segíti a bőr nedvességtartalmának visszanyerését. Ezen pozitív folyamatoknak köszönhetően felerősödik a sejt aktivitás, a természetes regenerálódás, és a bőr megújul. Bőrfeszesítő hatása van, valamint stimulálja az oxigén felhasználást és a bőr méregtelenítését. A bőr nedvességfelszívó és nedvességmegkötő képessége javulni fog. Ennek eredményeképpen a bőr láthatóan regenerálódik, megfiatalodik

4. Aromaterápia:

Az edzés során lehetőség van automatikus illóolaj adagolására. Az illóolajok belélegzés során leggyorsabban az agy limbikus rendszerére gyakorolnak hatást. A belélegzett illóolajok enyhíthetik fáradtságunkat, javíthatják közérzetünket és segíthetik az elalvást.

5. Színterápia:

Színterápia segítségével jó eredmények érhetők el minden olyan betegségben, amelyben a diagnózis a vegetatív idegrendszerrel hozható kapcsolatba, vagy ahol az immunrendszer serkentése a cél — energiaválságban, gyomor- és bélpanaszokban, mozgásszervi panaszokban, bőrgyulladásnál.

Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a szín- vagy fényterápiára nem önálló gyógyító beavatkozásként kell tekinteni, hanem mint kiváló komplementer, azaz kiegészítő gyógymódra. Az egészségmegőrzésben, a betegségmegelőzésben, azonban önállóan is kiváló hatást érhetünk el vele.

Színterápia alkalmazása nem ajánlott: dekompenzált szívbetegségben, lappangó pszichés zavarokban, szorongásos állapotokban, valamint rosszindulatú daganatoknál.

Az InfraShape és Bodyshape edzés során a súlyveszteség 80%-a víz, míg a további 20% összetétele: zsír, koleszterin, zsírban oldódó nehézfémek (ólom, higany, kadmium, alumínium) és bizonyos mérgező anyagok (dioxin, vegyszermaradványok stb.). Ilyen fokú méregtelenítő hatást korábban csak rendkívül megerőltető sportolásnál, például a maratoni futásnál figyeltek meg.

Manapság a test folyamatosan ki van téve káros anyagoknak, amelyek a levegőben, a vízben, illetve az élelmiszerekben találhatóak. Az Infrashape és Bodyshape segít ezeket semlegesíteni. Így a jobb közérzet és egészségi állapot garantált a menstruációs ciklus és kisebb megbetegedések során is.

Javaslatok

HÁNY KALÓRIÁT FOGOK ELÉGETNI EDZÉS ALATT?

Szervezetünk egy összefüggő rendszer. Minden ember máshogy reagál a terhelésre, ami függ az épp aktuális kedélyállapottól, étkezéstől, vízfogyasztástól, anyagcseretípustól és egyéb környezeti változásoktól. Az Infrashape és Bodyshape egy algoritmus alapján számítja ki a kalóriavesztést.

Az infrafény, a vákuum és a fekvőkerékpár egyénre szabottan, teherbírástól és teljesítménynöveléstől függően szabályozható.

Az InfraShape és Bodyshape kalóriaégetésének összegzése (az algoritmus alapján vélt eredménye):

Az infrafény hatására 50 perc alatt történő kalóriavesztés kb. 6-700 kcal
A vákuum hatására a kalóriavesztés kb. 2-300 kcal
A fekvőkerékpárban való tekerés kb. 3-400 kcal
Bodyshape-nél futópadon futásnál kb. 500-700kcal
A fólia nadrág és a zsírégető krémek együttes hatása kb. 1-200 kcal.
A fentiek alapján átlagosan 50 perces InfraShape Horizontal-ban eltöltött idő 1300-1400 kcal-tól szabadít meg bennünket, illetve 1600-1800kcal-tól a Bodyshape Futópad használatával.

AZ EREDMÉNYES FOGYÁS ÉRDEKÉBEN:

Az eredményes fogyáshoz NAGYON FONTOS, HOGY ODAFIGYELJ AZ ÉTRENDRE, és legalább heti 2-3 alkalommal sportolj. Javasoljuk, hogy inkább centiben mérd a változást, ne kg-ban ugyanis meglévő vendégeink 3-4 alkalom után általában 3-5cm különbségről számolnak be. 10 vendégből 10 szerint már az első alkalom után feszesebb, simább, puhább a bőre. Megfelelő étrend mellett ajánlott a heti 2-3 Infrahape/Bodyshape edzés beiktatása a hosszú távú eredményes átalakulás érdekében!

ELLENJAVASLATOK, ILYEN ESETEKBEN NEM AJÁNLJUK:

Terhesség
Szoptatás
Szívkoszorúér betegség
Friss műtét
Gyulladásos betegség
Akut fertőzés
Lázas állapot
Fájdalmas, kidudorodó visszér
Trombózis és arra való hajlam
Ez így pedig aktiválja a vérkeringést, ami segíti a bőr és a szövetek rugalmasságát, és csökkenti a krónikus degeneratív betegségek esélyét is.

A bőr kollagénterápiával történő stimulálása gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik. Több oxigént és tápanyagot juttat az érintett területre, ami tovább csökkenti a gyulladást, miközben fokozza a bőr sebgyógyulási folyamatait, ami különösen hatékony az aknés és más bőrbetegségben szenvedők esetében.

Mennyi időbe telik, amíg az eredmények láthatóvá válnak?

Az eredmények bőrtípustól és életkortól függően változnak, azonban az alábbiakban az expozíció gyakoriságára és a megfelelő várható eredményekre vonatkozó iránymutatásokat találja:

Roll Shape

A Roll Shape egy professzionális testmasszírozó eszköz infravörös és kollagén lámpákkal, színterápiával, illetve levegő ionizálóval felszerelve. Tökéletes nyirokmasszázsra, ami széttöri a zsírmirigyeket, hatékonyabbá téve ezzel a zsírvesztést, emellett segíti az edzés utáni relaxációt is!
A teljes testmasszázst a speciálisan kifejlesztett forgó fa görgőkkel valósítja meg. Ez egy automatikus működésű gép, érintőképernyős LCD kijelzővel, ami segítségével könnyen kezelhető, illetve egyéni masszázs intenzitás is állítható rajta!

MIKOR AJÁNLOTT?
A Roll Shape használata ajánlott edzés előtt 10-15 perc, illetve edzés után is 10-15 perces használata.
Edzés előtt a fent említett nyirokmasszázs, zsírmirigyek széttörése végett, amivel hatékonyabb zsírvesztés érhető el az edzést követően, illetve edzés után pedig izomlazító hatása miatt javaslott.

Power Plate

Mióta létezik a vibrációs tréning?
Az űrutazás beindításával a 20-sz.-ban rájöttek, hogy az űrhajósok csontsűrűsége jelentősen csökkent az űrben. A vibrációs terápiát arra fejlesztették ki, hogy visszatérésük után növeljék a csontsűrűséget. Ezután következtek az idős emberek akiknél a kor előrehaladtával csökken a csontsűrűség. Tanulmányok igazolják, hogy a vibáricós tréning valóban jelentősen növeli a csontsűrűséget. A további kutatások kimutatták, hogy a rezgés következtében olyan nyújtó reflex alakul ki az izomban, amely folyamatos izomösszehúzódásokat eredményez. A volt Szovjet Únióban kezdték alkalmazni, ezt az elvet a sportolók teljesítményének növelésére, a '70- es években. Az orosz tudósok tovább kutatták a vibrációs tréninget és rájöttek, hogy annak során jelentősen javul az izomerő és a ruganyosság, és csökken a pihenéshez szükséges idő. Csak a vasfüggöny lehullása után jutott el a módszer nyugatra, amikor is olasz és izraeli tudósok kezdték meg saját kutatásaikat a témában. Mostanra edzésmódeszréknt és gyógyulást elősegítő és fájdalomcsökkentő eljárásként is nagy elismerésre tett szert.
 
A vibrációs tréning teljes mértékben helyettesítheti az egész fitnesz programomat?
A vibrációs tréning képes növelni az statikus és dinamikus izomerőt, a ruganyosságot, és a mozgékonyságot, javítani a koordinációs készséget és a stabilitást. Az egyetlen olyan dolog, melyre csak a hagyományos edzés képes a vibrációs tréninggel szemben, az a szívizom méretének növelése. Az ön személyes céljaitól függ csupán, de a legtöbb esetben a vibrációs tréning nagyszerűen képes helyettesíteni egy teljes fitnesz programot.

Van bármilyen korhatár a vibrációs tréning esetében?
Amennyiben képzett szakember felügyeletében végzik, akár 14 éves kórtól ellehet kezdeni, hiszen a fiatalok esetében is számos előnnyel bír. Már láttunk olyan 75 évest is, aki könnyedén végzett gyakorlatokat a gépen és jelentős javulást ért el a csontritkulás és az ízületigyulladás területén. A gép természetéből adódóan az idős emberek is könnyen és biztonságosan tudják aktivizálni az izomzatukat, anélkül, hogy az ízületeket vagy a szalagokat terhelnék.

Hetente hányszor végezzek vibrációs tréninget?
A legjobb eredmény érdekében legalább heti három alkalommal használja a gépet, de már heti egy használat is eredményes lehet. Mi a heti három alkalmat tanácsoljuk, mivel a test rendszeres stimulálása segít abban, hogy elérje a célját. Hogy az edzés eredményes legyen, folyamatosan kell terhelni a testet, hogy az megtudjon birkózni az extra ingerekkel. Ha csak időnként edz, a testben nem alakul ki az alkalmazkodáshoz való igény, így az edzés nem lesz eredményes.

Hány nap pihenésre van szükségem az egyes edzések között?
A vibrációs tréning természetéből adódóan, az edzés utáni pihenő idő jelentősen lecsökken, a hagyományos edzésnél szükséges időhöz képest. Ezért akár naponta edzhet, amennyiben az edzés intenzitását fokozatosan növeli.

Fogyni is fogok a vibrációs tréningtől?
Az energiaegyensúly elve az, hogy az elfogyasztott kalóriák száma kevesebb legyen, mint az elégetett kalóriák száma, ha azt akarjuk, hogy a felhalmozott zsírtartalékok csökkenni kezdjenek. A vibrációs tréning nagy hatással van számos fogyással kapcsolatos folyamatra, így nagy a
valószínűsége annak, hogy veszíteni fog meglévő zsírtartalékaiból, miközben így edz. Ez attól is függ, hogy ön most éppen mennyire fitt- minél több a zsírszövet a testben annál többet fog fogyni.
Kimutatták, hogy a gépen végzett edzés fokozza az anyagcserét, ami azt jelenti, hogy ön több kalóriát fog égetni miközben edz, és az edzés során termelődő hormonok is jelentősen befolyásolják a zsírszövetek csökkenését. Mindazonáltal, mint bármilyen edzésmódszer esetében, oda kell figyelni a kalóriabevitelre az eredmény érdekében. Fontos megjegyezni, hogy a zsírszövetek csökkenése nem feltétlenül eredményez súlyveszteséget. A csontsűrűség növekszik az edzés során és ez súlygyarapodás eredményezhet.

Izzadni fogok az edzés során?
Bármilyen edzés, vagy fizikai megterhelés a test hőmérsékletének megemelkedését
eredményezi és ezzel együtt az anyagcsere is fokozódik. Tehát ha ön a hagyományos edzés során izzad, a vibrációs tréning során is fog.

Használhatom a gépet ruganyosságom növelésére?
Igen. A gép a fandanyújtás módszerét alkalmazza, az ízületek mozgékonyságának fokozására. Ebben a folyamatban az izom összehúzódik és ellazul és az összes igénybe vett izom és ízület átmozgatódik ezenfelül, a vibráció fellazítja a lerakódásokat, ami szintén növeli a ruganyosságot. Még a Golgi rendszert is aktivizálja az izmokban, így az ellazulás még erőteljesebb. Mivel az izmok megnyúlnak az aktív és funkcionális pozíciókban, az explozív izomerő nem érintett ebben a folyamatban.

Jó kondícióban vagyok, kezdhetek-e azonnal a haladó programmal?
Még a legedzettebb atlétáknak is időbe telik megszokni a vibrációs téringet, ezért nem ajánlott azonnal a haladó programmal kezdeni. Lehetőség van arra, hogy az edzettebbek gyorsabban haladjanak a fentemlített intenzitás növeléssel. Mindig úgy dolgozzon, hogy elfáradjon, hiszen
az edzés csak így lesz eredményes.